Palvelut

Hankesuunnittelu ja esisuunnittelu

Linjasaneerausten hankesuunnittelusta meillä on jo lähes 300 kiinteistön osalta kokemusta jo valmistuneista töistä. Voit katsoa referenssiluettelosta näitä suunnittelukohteita tarkemmin. Annamme mielellämme lisätietoja ja tarvittaessa käymme keskustelemassa hankesuunnittelutarpeestanne taloyhtiön hallituksen kanssa ja tarjoamassa kokemustamme käyttöönne.

Esisuunnitteluun kuuluu vanhojen tasopiirustusten piirtäminen sähköiseen muotoon toteutussuunnittelun pohjiksi. Tämä on edullisinta tehdä erillisenä piirtämistyönä vanhojen piirustusten ja tehtyjen muutospiirustusten pohjalta jo hankesuunnitteluvaiheessa. Tarkemittaukset ja -piirustukset voidaan tehdä myöhemmin, kun suunnittelija kiertää kaikki huoneistot ja tilat toteutussuunnittelun yhteydessä. Näin taloyhtiö voi säästää yhden ylimääräisen suunnittelijan tekemän kierroksen kiinteistöllä.

Yllä olevassa mallissa on puuttunut osa tasopiirustuksista, mutta vanhojen piirustusten ja paikallatehdyn katselmuksen perusteella on voitu piirtää tarvittavat tasopiirustukset kaikkiin kerroksiin. Vanha huonokuntoinen paperinen tasopiirros on piirretty päivitettynä helposti muokattavaan sähköiseen muotoon.

Viemäreiden lisäkuntotutkimus

Mikäli halutaan hyödyntää moderneja viemärisaneerausmenetelmiä kunnostuskelpoisuuden selvittämiseksi, suosittelemme kiinteistöissä tavanomaisten LVV-kuntotutkimuksien ultraääni- ja röntgentekniikoin tehtävien paksuusmittausten lisäksi, tutkimusta täydennettäväksi asuntoviemärikuvauksin ja näytepalojen ottamista. Tämä siksi, että ainetta rikkomattomat paksuusmittaukset eivät yksin anna oikeaa kuvaa viemäreiden kunnosta sisäpuolista kunnostusmahdollisuutta arvioitaessa. Tutkimuksia suositellaan tehtäväksi varsinkin niissä kohteissa, joissa LVV-kuntotutkimuksia ei vielä ole tehty.